De Sint-Antoniusbrouwerij* aan de Statiestraat, later bekend als de O.-L.-Vrouwestraat, werd in 1896 opgericht door Frans Grietens en Edmond Stevens. Frans Grietens (1856-1916) was een rentenier en diende als katholiek burgemeester van Herent van 1904 tot 1916. Hij was zowel de economische als politieke concurrent van brouwer François Jespers. Dit leidde ertoe dat beide partijen in Herent hun eigen bier hadden. Grietens woonde in het herenhuis tegenover de brouwerij. Brouwer Edmond Stevens stierf op jonge leeftijd. De Sint-Antoniusbrouwerij, die met 3 tot 4 paarden werkte, schakelde over van hoge gisting naar lage gisting.
Na de Eerste Wereldoorlog
Na de Eerste Wereldoorlog werd de brouwerij bekend als Schueremansbier, aangezien Maria Stevens, de dochter van brouwer Edmond Stevens en Maria Vanderhulst, getrouwd was met Jozef Schueremans. De Stout van Schueremans genoot vooral bekendheid. In 1935 ondervond de brouwerij waterwinningsproblemen door de bouw van Persil.
De Tweede Wereldoorlog
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het toegestane maximum alcoholgehalte 0,8°. Dit resulteerde in fluitjesbier, dat totaal niet populair was. In sommige cafés werd jenever aan het fluitjesbier toegevoegd om het enigszins een alcoholgehalte te geven. Het was vergelijkbaar met het Oostenrijkse ‘Ein bier, ein Schnaps’. Hierdoor moest de brouwerij overschakelen naar de productie van limonade.
De Sint-Antoniusbrouwerij diende in de Tweede Wereldoorlog ook als depot voor wapens van de Herentse Partizanen. In 1943 werd brouwer Jozef Schueremans door de collaboratie doodgeschoten. Zijn echtgenote Maria Stevens overleed in 1944 in het concentratiekamp in Bergen-Belsen. waarschijnlijk overleden in Ravensbrück.
Leven na de brouwerij
In 1953 opende zoon Edmond Schueremans (+2002) de danszaal De Brouwershaven. In 1958 werd er een cinemazaal toegevoegd en in 1965 werd het grootwarenhuis Unic geopend, dat tot 1978 bleef bestaan. Tegenwoordig bevinden zich daar de appartementen “Brouwershaven